Kapitalni radovi | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Kapitalni radovi

Janje moje malo (Sve što vidimo moglo bi biti i drugačije) serija je izložbi temeljenih na bečkoj zbirci Kontakt u sklopu koje će se održat i posveta Mladenu Stilinoviću.

04.11.2016 - 10.12.2016 , Zagreb - Razne lokacije
  • A
  • +
  • -

Serija izložbi Janje moje malo (Sve što vidimo moglo bi biti i drugačije) u organizaciji kustoskog kolektiva WHW predstavit će radove iz bečke zbirke Kontakt zajedno s drugim povijesnim, suvremenim i novim radovima koji je interpretiraju i kritički preispituju. Zbirka utemeljena 2004. godine danas uključuje kapitalne radove mnogih najprominentnijih umjetnika Srednje, Istočne i Jugoistočne Evrope od 1960-ih godina do danas.  

Projekt Janje moje malo (Sve što vidimo moglo bi biti i drugačije) posvećen je ovog ljeta preminulom Mladenu Stilinoviću (1947. – 2016.), i naslovljen je prema njegovom radu iz 1993. godine. U sklopu vikenda otvorenja od 4. do 6. studenog bit će održano i sjećanje na Mladena Stilinovića pod naslovom Juriš kolači na kojem će sudjelovati veliki broj njegovih prijatelja, umjetnika, kustosa i kritičara.

Janje moje malo (Sve što vidimo moglo bi biti i drugačije) odvijat će se tijekom nekoliko mjeseci, od studenog 2016. do svibnja 2017. godine, u šest epizoda koje će povezivati sličnosti, ali i proturječja. Izložbe će se događati u više manjih umjetničkih prostora – u raznim galerijskim prostorima, ateljeima umjetnika, privatnim stanovima i na drugim lokacijama povezanim s umjetničkom produkcijom i širim kulturnim krajolikom grada Zagreba.

Prva epizoda održava se od 4. studenog do 10. prosinca u stanu Softić (Gajeva 2/6), Galeriji Nova, Galeriji Miroslav Kraljević, Studiju Sanje Iveković, Galeriji Studentskog centra, a predstavljaju se Halil Altindere, Heimrad Bäcker, Mária Bartuszová, Geta Brătescu, Dimitrije Bašičević Mangelos, Stano Filko, Oliver Frljić, Ivan Ladislav Galeta, Marcus Geiger, Nina Gojić, Tomislav Gotovac, Ion Grigorescu, Sanja Iveković, Běla Kolářová, Július Koller, Ivan Kožarić, Edward Krasiński, Friedl Kubelka, KwieKulik, Katalin Ladik, Dezső Magyar, Karel Malich, Vlado Martek, Dalibor Martinis, Dora Maurer, Jan Mlčoch, Paul Neagu, Roman Ondák, Goran Petercol, Susan Philipsz, Hans Scheirl, Mladen Stilinović, Petr Štembera, Slaven Tolj, Goran Trbuljak, Wu Tsang. 

Kustosice izložbe su Što, kako i za koga/WHW u suradnji s Kathrin Rhomberg.

Detaljan program potražite ovdje

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 26.10.2016