Karlovac Dance Festival 009 | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Karlovac Dance Festival 009

Otvoren je poziv je za lokalne koreografe/kinje, plesače/ice, pojedince/ke ili grupe koje djeluju u suvremenom plesu, a posebno se pozivaju prijedlozi izvedbi na otvorenom.

ROK: 10.07.2019

Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E. Karlovac poziva karlovačke umjetnike i umjetnice na sudjelovanje u ljetnom izdanju Karlovac Dance Festivala 009. Posebno se pozivaju kandidati/kinje koje zanima razvoj site-specific umjetnosti  i rad na umjetničkim plesnim radovima u javnim izvedbenim prostorima.

Pravo prijave na ovaj otvoreni poziv imaju umjetničke organizacije, udruge, ustanove u kulturi i samostalni umjetnici te fizičke i pravne osobe koje djeuluju u kulturi u području suvremenoga plesa i pokreta na području grada Karlovca i okolice, bez obzira na iskustvo i formalnu naobrazbu. Prijaviti se mogu radovi koji će nastati u suradnji u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji s domaćim i/ili inozemnim partnerima.

Karlovac Dance Festival je tradicionalni karlovački festival koji Free Dance organizira već devetu godinu za redom, a posljednje četiri godine provodi se u četiri sezonska izdanja (proljeće, ljeto, jesen i zima). U sklopu ljetnog programa KDF-a 009 planirane su izvedbe u dvorištima u Zvijezdi, a Festival će izabranim će sudionicima/ama prema pristiglim idejama predstaviti moguće lokacije dvorišta za izvedbe. Program će se održati od 4. do 6. rujna 2019. KDF podržava profesionalni pristup, inovativne i originalne ideje, nove plesne forme, nove koncepte. Festival također nastoji pružiti podršku novim i mladim karlovačkim autorima/cama u radu i predstavljanju svojih prvih site-specific plesnih radova u sklopu KDF ljetne edicije #pleszaZvijezdu.

Prijavu je potrebno poslati putem maila i nasloviti "Prijava za program KDF009 Ljetna edicija". Obvezni su prilozi kratki životopis, kontakt, motivacijsko pismo, koncept i opis ideje rada koji se želi razviti te opis tehničkih zahtjeva.

Organizatori će osigurati mentorstvo (u dogovoru s umjetnikom/com), promociju, prostor za pokuse i lokacije za izvedbu, tehničke uvjete izvedbe te pokriti troškove produkcije neophodne za rad. Festival će objaviti rezultate selekcije do 15. srpnja 2019.

Rok za prijavu je 10. srpanj.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 01.07.2019