Karlovac Dance Festival 011 | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Karlovac Dance Festival 011

Poziv je otvoren za umjetnike_ce iz područja suvremenog plesa i pokreta, a fokus festivala je na praksama u javnim prostorima te specifičnim lokacijama.

ROK: 01.07.2021
  • A
  • +
  • -

Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost Free Dance Karlovac poziva umjetnike_ce na sudjelovanje u ljetnom izdanju Karlovac Dance Festivala 011, a posebice one koje zanima izvedbena umjetnost na specifičnoj lokaciji i rad u javnim prostorima.

Poziv je namijenjen samostalnim umjetnicima_ama, neovisnim profesionalcima_kama, umjetničkim organizacijama i udrugama, lokalnim autorima_cama, koreografima_kinjama, plesačima_cama, pojedincima_kama ili grupama koji djeluju u području suvremenog plesa i pokreta. Prijaviti se mogu prijedlozi izvedbe koja će nastati u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji s domaćim i/ili inozemnim partnerima. Ovogodišnja su tema neispričane priče karlovačkih parkova. Izbor teme potaknut je 350. obljetnicom uređenja prvog parka poznatom kao Vojna bašta i početkom parkovne kulture u Karlovcu. Jedna je od provodnih ideja Karlovac Dance Festivala tijekom svih festivalskih izdanja i promicanje ekološke svijesti i održivosti, na što festival upućuje brojnim predstavama koje prirodu uključuju u autorsko promišljanje ili izravno u izvedbu samu. 

KDF podupire profesionalni pristup, inovativne i originalne ideje, nove plesne forme, nove koncepte. Festival nastoji poduprijeti nove i mlade karlovačke autorice_e u radu i predstavljanju njihovih prvih plesnih izvedbi na specifičnoj lokaciji, u sklopu ljetne edicije KDF-a. 

Osim umjetnika ili grupa prijavljenih putem ovog poziva, organizatori zadržavaju pravo da pozovu umjetnike_ce koje smatraju da će svojom idejom i izvedbom pridonijeti festivalskoj kvaliteti te se uklopiti u programske odrednice. Free Dance je u procesu izbora specifičnih izvedbenih lokacija te će izabranim sudionicima prema pristiglim konceptima predložiti lokacije za izvedbe.Organizatori su otvoreni sugestijama i mogućim željama.

Svi zainteresirani prijavitelji_ce da svoje ideje mogu poslati na mail. Poruku je potrebno nasloviti "Prijava za program ljetne edicije KDF011" te joj priložiti kratki životopis, kontakt, motivacijsko pismo, koncept i opis ideje rada koji se želi razviti, tehničke zahtjeve.

Free Dance osigurava lokacije i osnovne tehničke uvjete za izvedbe na otvorenom koje će se prijaviti prema ovom javnom pozivu, sukladno resursima kojima raspolaže udruga i u okvirima u kojima djeluje Karlovac Dance Festival.

Organizatori pokrivaju: mentorstvo (u dogovoru s umjetnikom_com), promidžbu, administriranje događanja, prostor za probe, adekvatno izabrane izvedbene lokacije, tehničke uvjete izvođenja te troškove produkcije neophodne za rad i izvedbu. Izvedba se honorira, a izabrat će se najviše tri prijedloga.  

Poziv je otvoren do 1. srpnja.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 06.05.2021