Karlovac u fokusu | kulturpunkt

Najave Festival

<

Karlovac u fokusu

Veliko fotografsko natjecanje za mlade fotografe u dobi od 16 do 21 godine, Foto dani mladih, ove se godine održava sedmi put.

10.08.2017 - 15.08.2017 , Karlovac - Razne lokacije

Multimedijska manifestacija Foto dani mladih održat će se u Karlovcu od 10. do 15. kolovoza u organizaciji karlovačke udruge Izvan fokusa te okupiti četrdesetak sudionika iz Hrvatske, Crne Gore, Nizozemske, Srbije, SAD-a, Španjolske i Italije. 

Natjecateljski dio programa Festivala obuhvatit će tri kategorije: turističku fotografiju, umjetničku fotografiju i reklamnu fotografiju u kojima će sudionici moći pokazati vještinu fotografiranja s modelom i na zadanu temu. Najbolji mladi fotograf osvojit će i vrijedan poklon Canona, sponzora Foto dana mladih.

Osim natjecateljskog programa, sudionici će imati priliku sudjelovati i u edukativnim radionicama i predavanjima. Goran Vrakela održat će predavanje "Event fotografija", Sanja Zanki "Kako organizirati festival za mlade nekad i danas", a održat će se i radionica snimanja DSLR fotoaparatom pod stručnim vodstvom akademske snimateljice Dinke Radonić.

U sklopu manifestacije održat će se i PickUp Music Festival, u sklopu kojeg će 10. i 11. kolovoza na Starom gradu Dubovcu nastupiti osam bendova, među kojima su Let 3 i Jinxi.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 28.07.2017