Karneval građanskog neposluha | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Karneval građanskog neposluha

Za subotu, 26. ožujka najavljen je veliki prosvjed britanskog saveza sindikata kojem se pridružuju i studenti Goldsmithsa u znak protivljenja smanjenju sredstava za kulturu.

  • A
  • +
  • -

TUC - Trade Union Congress (britanski savez sindikata) u subotu, 26. ožujka organizira veliki prosvjed, takozvani "karneval građanskog neposluha", protiv vladinih budžetskih rezova, a pridruživanje su najavili i studenti postdiplomskog studija na sveučilištu Goldsmiths i djelatnici Museum of London.

Na prosvjedu se očekuje oko stotinu tisuća ljudi, a brojni među njima suprotstavit će se i smanjivanju budžeta za kulturu. Studenti Goldsmithsa u suradnji s Museum of London organiziraju prosvjednu akciju prikupljanja plakata i transparenata te pozivaju građane da prilože svoje materijale za muzejsku zbirku i na taj način oblikuju kako će prosvjed biti zabilježen.

Za sam prosvjed studenti pripremaju protestne plakate koji će predstavljati mobilnu izložbu u okviru prosvjedne povorke.

O smanjenju sredstava za javni sektor u Britaniji te inicijativi protiv budžetskih rezova čitajte ovdje.Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 22.03.2011