Karneval ulične umjetnosti | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Karneval ulične umjetnosti

U ličkom mjestu Lovinac, u programu posvećenom uličnoj umjetnosti predstavit će se karlovački, dugoreški i zagrebački autori.

21.09.2016 - 23.09.2016 , Lovinac - Dom kulture
  • A
  • +
  • -

KA-MATRIX u suradnji s udrugama UKE i Attack! u Lovincu u Lici organizira program posvećen uličnoj umjetnosti na kojojem će se predstaviti karlovački, dugoreški i zagrebački autori. Program započinje otvorenjem izložbe u Domu kulture u Lovincu 21. rujna u 17 sati,  a nastavlja se radionicom na otvorenom iduća dva dana. Program traje do 23. rujna.

Uz otvaranje izložbe, na radionici ulične umjetnosti za djecu osnovne škole iz Lovinca i sreetart akciji sudjelovat će ulični umjetnici iz Zagreba, Manemei i Lons te Tally Rayne Adams iz Karlovca. Prisutni će moći tako vidjeti i naučiti neke od tehnika koje se koriste u uličnoj umjetnosti (stencil art, graffiti, naljepnice, paste upovi i sl.). 

Program u Lovincu nastavak je dugogodišnje uspješne suradnje više organizacija, a nastavak akcije promocije ulične umjetnosti nastavit će se u Vukovaru i Dugoj Resi. Nakon ovih aktivnosti karlovačko/dugoreški umjetnici predstaviti će se krajem godine na zajedničkim izložbama u Puli i Zagrebu.

Projekt Streetart KArnewall provodi udruga KA-MATRIX u partnerstvu s Attack!-om (Zagreb), te suradnicima VUKA-om (Vukovar), UKE (Lovinac) i Savezom udruga Rojc (Pula) kroz platformu CLUBTURE.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 14.09.2016