Katalog Urbanfestivala 11 | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Katalog Urbanfestivala 11

U publikaciji su predstavljeni projekti i akcije izvedeni u sklopu festivala.

13.01.2012 , Zagreb - Greta

Katalog UrbanFestivala 11 zamišljen je prije kao mjesto problematiziranja nego re-prezentiranja projekata, akcija i performansa izvedenih u okviru festivala te se u njemu uz kataloške jedinice koje prate pojedine projekte nalazi čitanka s izborom intervjua s umjetnicima/cama koji su na njemu sudjelovali. Također, u čitanci se nalaze eseji koji otvaraju pitanja o različitim aspektima umjetnosti u javnom prostoru poput participativnosti, političkog potencijala slučajnih prolaznika, zamućivanja granica između aktivizma i umjetnosti, anonimnih umjetničkih intervencija unutar gradskog tkiva, pitanja umjetničkog obrazovanja u kontekstu suvremene umjetnosti itd.

Na izradi kataloga su sudjelovali: Igor Bezinović, Irena Borić, Ana Kovačić i Bojan Mucko. Vizualno oblikovanje potpisuje dizajnerski duo Hrvoje/Dario, autor priloga u boji je Damir Žižić, a uredile su ga: Ivana Hanaček, Ana Kuleša i Marijana Rimanić.

Na promociji sudjeluje Bubnjarski kolektiv Pučke škole s pravom javnosti uz glazbenu pratnju te kustosice UrbanFestivala 11: Ivana Hanaček, Ana Kutleša i Marijana Rimanić.

Promocija je najavljena za petak, 13. siječnja u 20 sati.

 


Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 11.01.2012