Kazališni susreti koji dižu grad | kulturpunkt

Najave Festival

<

Kazališni susreti koji dižu grad

Ovogodišnji Međunarodni kazališni festival PUF bit će otvoren izvedbom kazališnog projekta Anno Domini 2018 u hrvatsko španjolskoj koprodukciji.

01.07.2018 - 05.07.2018 , Pula - Razne lokacije

Anno Domini: zauvijek/forever, 2017. (FOTO: Dejan Štifanić)

  • A
  • +
  • -

U Puli od nedjelje do četvrtka traje 24. Međunarodni kazališni festival PUF na kojem će biti prikazano deset predstava, a otvaranje je predviđeno za 1. srpnja u 18 sati na trgu Portarata.

Ovogodišnji festival bit će otvoren izvedbom kazališnog projekta Anno Domini 2018, predstavom Halab u hrvatsko španjolskoj koprodukciji. Koreografiju i režiju ove predstave potpisuje Sol Picó, a namjera je predstave osvijestiti i pružiti vidljivost humanitarnoj tragediji izbjeglica koje svakodnevno riskiraju život u Sredozemnom moru pokušavajući pobjeći teroru iz njihovih zemalja podrijetla. Druga predstava održat će se u 22 sata u Istarskom narodnom kazalištu, a nastupa Plesna kompanija Michal Zahora iz Češke s predstavom Pulsar. Program se potom seli u festivalski klub Kotač u Rojcu, gdje će od 23 sata za festivalski party otvorenja voditi Funkadelic i DJ Ivan Belšak.

Iz programa za naredna četiri dana Festivala izdvajamo Posvećenje proljeća u izvedbi Yossi Berg and Oded Graf Dance Theatre iz Izraela, Reviju vatre Teatr Cinema iz Poljske i 2062 Karla Krachta i Andrésa Beladieza iz Španjolske, koje će biti održane u Istarskom narodnom kazalištu.

Od izvedbi u Društvenom centru Rojc izdvajamo Balade Petrice Kerempuha 2  Vena Mušinovića i Mokrih gljiva, Columbario trupe Jorge Eliecer Gaitan Theater, gostiju iz Kolumbije i Kralj Ibi Festivala Dev9t iz Srbije.

U diskurzivnom programu organizatori najavljuju okrugli stol Medicina i umjetnost na kojem će gostovati neurologinja prof. dr. sc. Srđana Telarović.

Dodjela nagrada predviđena je za četvrtak 5. srpnja u 23:30 u Klubu Kotač u DC Rojc, a detaljan program festivala pronađite na stranicama kazališta Dr. Inat, jednog od suorganizatora festivala..

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 28.06.2018