Kazalište kao komunikacijski kanal | kulturpunkt

Vijesti Izvedbene umjetnosti

<

Kazalište kao komunikacijski kanal

Najavljen je program 18. Međunarodnog kazališnog festivala PUF u Puli.

  • A
  • +
  • -

Međunarodni kazališni festival PUF po osamnaesti put će biti održan od 1. do 5. srpnja u Puli. Tom prilikom na raznim lokacijama u gradu bit će uprizoreno trinaest predstava iz Hrvatske, Srbije, Češke, Poljske, Izraela, Italije, Španjolske i Danske. Kazališni program bit će popraćen i izložbama fotografija Zoltana Nagyja i Roberte Weissman Nagy te izabranim radovima Akademije za vizualne umjetnosti iz Nizozemske, kao i brojnim koncertima. Već tradicionalni festivalski projekt Anno Domini, koji za zadatak ima recenzirati svjetska i domaća umjetnička stremljenja te kroz medij kazališta komentirati umjetnička i izvanumjetnička zbivanja koja su obilježila aktualnu godinu, ove će godine biti ostvaren u suradnji s poljskim umjetnicima pod redateljskom palicom Jerzyja Zona

PUF je nezavisni pulski festival kazališnih različitosti i otvorenosti koji već osamnaestu godinu zaredom privlači različite poetike, propituje nove kazališne smjerove te okuplja umjetnike i gledatelje oko same ideje kazališta. Kako ističu organizatori iz Saveza kulturno-umjetničkih društava grada Pule i Kazališta Dr.INAT, ovaj festival nastoji uspostaviti i potaknuti dijalog, pružiti  priliku za polemiku te poslužiti kao komunikacijski kanal otvaranja, prepoznavanja i sudjelovanja. "PUF želi izbrisati granicu između života i kazališta te razvijati unutarnju zbilju svakog sudionika procesa koju možemo nazvati i kazalištem i životom", naglašeno je ovogodišnjoj najavi festivala. 

Međunarodni kazališni festival PUF su 1994. godine osnovali voditelji četiri  izvaninstitucionalna domaća kazališta: Branko Sušac iz pulskoga Dr. Inata, Davor Mojaš iz dubrovačkoga Lera, Nebojša Borojević iz sisačke Daske i Romano Bogdan iz čakovečkoga Pinkleca.  

Popis predstava ovogodišnjeg festivala i termina održavanja pogledajte ovdje

Izvor: PUF

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 29.06.2012