Kazalište nevidljivih | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Kazalište nevidljivih

Knjiga Udahnuti svjetla pozornice govori o metodologiji kazališnog rada sa slijepim i slabovidnim osobama koju je Mario Kovač razvijao u sklopu svog doktorskog rada.

06.03.2017 , Zagreb - Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića

Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život, Don Quijote - bistri vitez tužnog lica

  • A
  • +
  • -

U ponedjeljak, 6. ožujka u 19 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića održat će se promocija knjige Marija Kovača Udahnuti svjetla pozornice u izdanju Biblioteke Mansioni nakladnika Hrvatskog centra ITI.  Uz autora knjigu će predstaviti Sibila Petlevski, Boris Senker, Vojin Perić i Željka Turčinović.

Knjiga Udahnuti svjetla pozornice govori o metodologiji kazališnog rada sa slijepim i slabovidnim osobama koju je autor razvijao u sklopu svog doktorskog rada. Mario Kovač započeo je svoj profesionalni kazališni rad sa slijepim i slabovidnim osobama 2002. godine na poziv glumca i umjetničkog voditelja Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život Vojina Perića. Kovač ističe kako mu je cilj skrenuti pozornost akademske te kazališne zajednice (ali i općenito umjetničke te šire javnosti) na jedan zanemaren i nedovoljno istaknut segment domaćeg kazališnog života.

Udahnuti svjetla pozornice pokušava rezultate dobivene u tijeku redateljsko-pedagoške prakse sistematizirati na znanstven način i izvući iz spoja teorije i prakse materijal pogodan za izvođenje novih teza u humanističkom polju istraživanja i interdisciplinarnom području.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 01.03.2017