Kazalište traži autora | kulturpunkt

Vijesti Izvedbene umjetnosti

<

Kazalište traži autora

Oliver Frljić, Marin Blažević i riječki HNK otvorili su natječaj za mlade kazališne autore.

Sastanak intendanta Ivana pl. Zajca Olivera Frljića s kazališnom publikom na temu Vaše kazaliste, naša publika. FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

  • A
  • +
  • -

U tekstu natječaja poziva se "mlade autorice i autore (prvenstveno dramaturge, redatelje i glumce) do 30 godina starosti da predlože kazališne projekte, dramske ili postdramske, za sezonu 2015/16. Hrvatske drame". 

Bit će odabrano najviše dva projekta koji će se moći realizirati " u svim neophodnim uvjetima profesionalne produkcije" dok je za "svaki od dva projekta predviđen limit troškova do 70 000 kuna". 

U natječaju se ističe i kako uvjeti za sudjelovanje "nisu diploma kazališne akademije kao ni prebivalište u Hrvatskoj" te kako će "prednost imati autorice i autori koji do sada nisu realizirali više od tri profesionalne kazališne predstave". 

Prijavi je potrebno priložiti: opis projekta (do jedne kartice teksta), detaljan opis projekta koji mora sadržavati koncept, imena suradnika te plan i vremenski okvir realizacije, razrađen troškovnik, biografije autora i članova tima te dodatne materijale po izboru (skice, video itd.)

"Iz pristiglih prijava riječki HNK odabrat će najviše pet predloženih projekata za uži krug Natječaja. Autorice i autori koji su ušli u uži krug bit će pozvani u Rijeku da osobno prezentiraju projekt i testiraju svoje ideje i metode u radu s odabranim glumcima ansambla HNK. Prezentacije i radionice održat će se u posljednjem tjednu veljače", stoji dalje u tekstu natječaja.  

Natječajna dokumentacija šalje se u elektroničkom obliku, u pdf formatu, putem elektroničke pošte

Natječaj je otvoren do 15.veljače 2015.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 13.01.2015