Kino u mom kvartu | kulturpunkt

Najave Projekcije

<

Kino u mom kvartu

Centar za kulturu i film August Cesarec organizira besplatne filmske projekcije na otvorenom.

14.06.2014 - 06.07.2014 , Zagreb - Trg Franje Tuđmana

Kino u mom kvartu projekt je nastao s ciljem ukazivanja na nepostojanje lokalnih, kvartovskih kina u gradu Zagrebu. Kroz četiri filmska dana u periodu od 14. lipnja do 6. srpnja, Centar za kulturu i film Augusta Cesarca organizirat će kino na otvorenom na zelenoj površini Trga dr. Franje Tuđmana te na taj način vratiti, barem privremeno, filmsku umjetnost u kvart Črnomerec. 

Na dekicama pod zvijezdama, na ugodnom ljetnom zraku gledat će se filmovi koje su odabrali poznati hrvatski glumci koji žive na Črnomercu. Živko Anočić, Jadranka Đokić, Nataša Janjić Lokas i Krešimir Mikić izabrali su remek djela suvremene svjetske filmske produkcije koja će se besplatno prikazivati kroz četiri filmska tjedna.

Projekt će predstaviti i dva dječja kratkometražna filma, Maska i Zvižduk uz Otona, nastala u produkciji Centra za kulturu i film Augusta Cesarca unutar filmske radionice. Na taj način želi se vratiti fokus na važnost razvijanja interesa i edukacije građana po pitanju filmske umjetnosti. U suradnji sa Zagreb filmom, Kino u mom kvartu posjetit će profesor Baltazar koji će se družiti s najmlađim posjetiteljima programa te zajedno s njima pogledati odabrane Baltazarove zgode i nezgode.

Ulaz na sve projekcije je besplatan. Raspored potražite ovdje.

Objavio/la ida [at] kulturpunkt 09.06.2014