Kino umjetnika: Ibro Hasanović | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Kino umjetnika: Ibro Hasanović

Radovi Ibre Hasanovića predstavljaju mjesta susreta različitih referenci, narativa i tekstova iz područja filma, umjetnosti i književnosti.

18.04.2013 - 19.04.2013 , Zagreb - MSU, Dvorana Gorgona

Slike i priče koje nam donose filmovi Ibre Hasanovića imerzivne su i poetične, a posebna je pažnja usmjerena na oblikovanje zvučnog krajolika, dok vizualnim kodovima i filmskim jezikom istražuje kompleksne odnose pojedinca i društva.

Program u dvorani Gorgona u četvrtak, 18. travnja, u 19.30 sati donosi tri novija filma Ibre Hasanovića: A short story (2011), Piccolo Greenland (2012) i Spectre (2012). Nakon projekcije slijedi razgovor s umjetnikom.

Ibro Hasanović (1981) živi i radi u Bruxellesu. Studirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu i na Le Fresnoy - Studio national des arts contemporains u Francuskoj. Središnje su teme njegovih radova filmova, videa, fotografija i instalacija su individualna i kolektivna memorija. Izlagao je na mnogobrojnim grupnim i samostalnim izložbama.

Kino umjetnika programska je aktivnost MSU-a pokrenuta 2012. godine kojom Muzej predstavlja suvremene umjetnike i njihove filmske i video opuse nastale u prostoru presijecanja suvremene umjetnosti i kinematografije, filma i vizualnih umjetnosti. Kino umjetnika usmjereno je na intenziviranje dijaloga i suradnje na kulturnoj sceni grada, povezivanje umjetnika, kustosa, kritike i publike, te pridonosi aktivnoj internacionalizaciji umjetničke scene zaokupljene medijima pokretnih slika.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 16.04.2013