Kiparstvo u društvenom i pravnom kontekstu | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Kiparstvo u društvenom i pravnom kontekstu

Tribina Položaj i budućnost kiparske struke adresira javnu plastiku, spomen-obilježja i probleme vezane uz regulaciju javnih natječaja.

23.05.2018 , Zagreb - Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU)

FOTO: 30. Salon mladih, HDLU

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika poziva na tribinu Položaj i budućnost kiparske struke koja će se održati u srijedu, 23. svibnja u 16:30 sati u Klubu HDLU-a.

Tribina je tematski vezana uz javnu plastiku, spomen-obilježja i probleme vezane uz regulaciju javnih natječaja koji se raspisuju temeljem Zakona o gradnji i Pravilnika o natječajima s područja arhitekture, urbanizma, unutarnjeg uređenja i uređenja krajobraza. Na tribini će se raspravljati o položaju i budućnosti kiparske struke u kontekstu pripreme i donošenja Zakona o umjetnicima i Zakona o spomenicima braniteljima.

Na tribini koju će moderirati predsjednik HDLU-a dr. sc. Josip Zanki sudjelovat će predstavnici različitih dionika koje ova tema izravno ili neizravno dotiče. Među ostalima, to su: akademski kipar Alem Korkut (Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu), doc. art. Hrvoje Urumović (Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci), akademkinja Marija Ujević-Galetović, mr. sc. Veljko Mihalić, voditelj Odsjeka za muzejsku, knjižničnu i likovnu djelatnost i stručni savjetnik (Grad Zagreb), dr. sc. Irena Kraševac (Institut za povijest umjetnosti) i arhitekt Antonio Grgić (Udruženje hrvatskih arhitekata).

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 17.05.2018