Kirurški skrojena elektronika | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Kirurški skrojena elektronika

Nakon otvorenja sezone uz reggae i etno korijene, MIMO ulazi u zimu najozbiljnije i plesno uz elektro pop duo The Hunting Dogs i elektronički live trojac BILK.

06.11.2016 , Zagreb - MSU, Dvorana Gorgona

Drugi koncert četvrte MIMO sezone održat će se 6. studenog u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i live videostreaming.

Duo The Hunting Dogs postoji od 2013. godine, a čine ga Alba Nacinovich i Marco Germini. Marco donosi svoje iskustvo u elektronskoj i filmskoj glazbi, Alba svoje rock korijene i kantautorski pristup, a iz jazza preuzimaju slobodu poigravanja zvukom. Tako nastaje njihov electro-shocked pop, kojeg izvode uživo koristeći se tehnikama live nasnimavanja i prerade zvuka. Ostvaruje se tako jedna, za duo, neočekivano bogata zvučna slika. 

BILK je osnovan u Zagrebu 1999. godine. Nakon nekoliko godina žanrovskog eksperimentiranja i promjena u postavi, napokon kao trio 2006. za Moonlee Records izdaju prvi album This BILK is radioactive, koji je izvrsno dočekan od strane kritike i publike koja ih je imala prilike čuti po klubovima diljem Europe kao i na najvećim festivalima. BILK čine Edi Grubišić Cipal (bubanj), Tin Oberman (sintesajzeri, vokal, Ableton) i Luka Vrbanić (bas, vokal, Ableton). Na našim su prostorima bili jedni od pionira mijenjanja paradigme elektronske glazbe kao glazbe isključivo za DJ-e. 

Četvrta sezona MIMO-a drži se istog koncepta. Svake prve nedjelje u mjesecu od listopada 2016. do lipnja 2017. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti predstavit će se dva izvođača, koji su odabrani prema trima osnovnim kriterijima: kvaliteti, autentičnosti i nedovoljnoj zastupljenosti u javnosti. Kako bi se publici što bolje predstavili glazbenici, tijekom koncertne stanke razgovarat će se sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, izvođače te scenu općenito.

Ulaznica je preporučena donacija od 20 kn, a sav je prihod od donacija namijenjen izvođačima, a nakon koncerta druženje se nastavlja u SPUNKu.

Više o koncertu potražite na službenoj i Facebook stranici.

Objavio/la zeljana [at] kulturpunkt.hr 24.10.2016