Klasična i klasičari nekad i danas | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Klasična i klasičari nekad i danas

Suradnji Klasične gimnazije i Kluba Močvara cilj je uključiti mlade u događanja na nezavisnoj kulturno-umjetničkoj sceni i proširiti školske aktivnosti i izvan samoga prostora škole.

05.04.2017 , Zagreb - Močvara

Klasična u Močvari suradnja je između Klasične gimnazije i Kluba Močvara (u sklopu projekta Močvarni Laboratorij) kojoj je cilj uključiti mlade u događanja na nezavisnoj kulturno-umjetničkoj sceni i proširiti školske aktivnosti i izvan samoga prostora škole, osobito u godini kad škola slavi 410. godišnjicu postojanja.

Prvi je rezultat suradnje bila izložba fotografija učenice Sare Milić na kojima su bili učenici škole u kostimima koje je napravila školska kostimografska skupina.

U nastavku suradnje drugo je događanje tribina "Klasična i klasičari nekad i danas" kojoj je cilj preispitati smisao klasičnoga obrazovanja u 21. stoljeću, odgovoriti na pitanja ima li smisla čitati Cicerona i Homera, učiti deklinacije i nepravilne glagole u doba tableta, pametnih telefona i interneta te kakvi su klasičari i Klasična danas u usporedbi s klasičarima i Klasičnom nekad.

U tribini u srijedu, 5. travnja, od 20 sati, sudjeluju Ian Grgić, učenik 2. F razreda Klasične gimnazije te bivši učenici škole prof. dr. sc. Neven Jovanović s Odsjeka za klasičnu filologiju Filozofskoga fakulteta u Zagrebu i glumica Vanja Matujec. Moderator će tribine biti glumac Ivan Đuričić, a tribinu će glazbom popratiti Tin Blagojević, učenik 3. E razreda Klasične gimnazije.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 29.03.2017