Klasik TV i DORF | kulturpunkt

Natječaji Potpora

<

Klasik TV i DORF

Raspisan je natječaj za nagradu od 10 000 kuna za najbolji scenarij glazbenog dokumentarnog filma.

ROK: 21.02.2014

Klasik TV i Festival dokumentarnog rock filma - DORF pozivaju sve autore i scenariste da prijave svoj scenarij za kratkometražne ili dugometražne dokumentarne glazbene filmove.

Nagrada se dodjeljuje na osnovu scenarija-sinopsisa za film, pristiglog na natječaj. Scenarij ne smije biti duži od 10 stranica. Prijave šaljite u digitalnom obliku na adresu elektroničke pošte s naznakom Za natječaj KlasikTV, te sa ispunjenom prijavnicom na adresu Klasik TV, Palmotićeva 80/II, 10000 Zagreb, Hrvatska.

Klasik TV se obvezuje nagradu isplatiti u 2 obroka: polovica iznosa dodjeljuje se na samom festivalu, a druga polovica po završetku grube montaže filma, a prije postprodukcije i po potpisu koproducentskog ugovora. O Klasik TV nagradi odlučuje tročlani žiri koji čine predstavnik Klasik TV-a, predstavnik DORF-a i jedna nezavisna stručna osoba.

Po završetku produkcije nagrađenog filma Klasik TV zadržava pravo na prikazivanje filma u vlastitom programu bez naknade. Time ne priječi bilo kakvu komercijalizaciju filma na drugim distribucijskim kanalima, kao niti mogućnost promocije na filmskim festivalima i drugim manifestacijama. Početak prikazivanja filma na Klasik TV-u, dogovorit će se s autorom i producentom filma, najkasnije u roku od godinu dana od prvog javnog prikazivanja filma.

Natječaj za godišnju Klasik TV nagradu za najbolji scenarij glazbenog dokumentarnog filma otvoren je do 21. veljače.

Proglašenje pobjednika bit će na zatvaranju festivala DORF, 8. ožujka u Vinkovcima.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 14.01.2014