Klasni sukobi pred nacionalistički rat | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Klasni sukobi pred nacionalistički rat

Izložba Kome treba poduzeće? Kombinat Borovo 1988. - 1991. prikaz je, na primjeru jedne tvornice, društveno-političke klime na prijelazu u devedesete godine.

15.09.2017 - 30.09.2017 , Pula - Dnevni boravak DC-a Rojc
  • A
  • +
  • -

U petak, 15. rujna, u 20 sati u Dnevnom boravku Rojca u Puli otvara se izložba Kome treba poduzeće? Kombinat Borovo 1988. - 1991.

Izložba je temeljena na višegodišnjem istraživačkom radu Grupe Borovo (Sven Cvek, Snježana Ivčić i Jasna Račić) o klasnim sukobima u Kombinatu Borovo tijekom predratnih godina. Njihovo istraživanje pod nazivom Kontinuitet društvenih sukoba 1988. - 1991.: kombinat Borovo prikaz je, na primjeru jedne tvornice, društveno-političke klime s kraja osamdesetih i početka devedesetih godina, vremena društvenih i ekonomskih reformi i početaka iščezavanja društvenog vlasništva, kao i prvih eksplicitnih nacionalističkih težnji koje će, u konačnici, eskalirati ratnim sukobima.

Izložbu organiziraju Centar za mirovne studije i Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju uz suradnju Saveza udruga Rojca u Puli. Projekt se provodi kroz mrežu Clubture uz financijsku podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba - gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport, Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva / kroz projekt Centri znanja.

Više o istraživanju moguće je doznati na sljedećoj poveznici.

Izložba je otvorena do 30. rujna.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 12.09.2017