Klepica u Konstanzu | kulturpunkt

Vijesti Izvedbene umjetnosti

<

Klepica u Konstanzu

Dramski tekst Tragična smrt ekonomskog analitičara autorice i dramaturginje Vedrane Klepice u srpnju će biti izveden u njemačkom Theater Konstanzu.

  • A
  • +
  • -

Tragična smrt ekonomskog analitičara uspješno je postavljena u Zagrebu u režiji same autorice i u produkciji Kufera u prosincu 2013. godine u Teatru &TD, a sada gostuje u Theater Konstanzu, gdje autorica sudjeluje na sedmodnevnom međunarodnom programu Author's Laboratory.

Author's Laboratory vodi poznati američki dramski pisac, scenarist i redatelj Neil LaBute, zajedno s još četiri europska dramska autora, Laurom Forti (Italija), Nataliom Vorozhbit (Ukrajina), Rafaelom Davidom Kohnom (Luxembourg) i Nathanom Vechtom (Nizozemska). Osim predstavljanja svojeg rada, autori i autorice će uz LaButeovo mentorstvo napisati pet jednočinki koje će također biti postavljene u istom kazalištu. 

Također, Klepica je ovog lipnja sa svojim novim tekstom sudjelovala na jednom od najvećih festivala nove drame u Europi – Neue Stücke Aus Europa / New Plays from Europe čiji se 22. program od 19. do 29. lipnja održavao u Wiesbadenu i Frankufurtu. 

Izvor: Kufer

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 30.06.2014