Knjiga u fokusu | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Knjiga u fokusu

U Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića bit će predstavljena publikacija o potporama kreativnoj industriji i preporukama za uređenje tržišta knjiga i zaštitu kulture čitanja.

15.02.2013 - 16.02.2013 , Zagreb - Knjižnica Bogdan Ogrizović
  • A
  • +
  • -

U petak, 15. veljače u 12 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, bit će održano predstavljanje publikacije Knjiga u fokusu: Potpora kreativnoj industriji - stručna analiza i preporuke za uređenje tržišta knjiga i zaštitu kulture čitanja u Republici Hrvatskoj. Knjigu će predstaviti autori i stručnjaci koji su radili na istraživanju: Nenad Bartolčić, Gordana Farkaš Sfeci, Simona Goldstein, Marina Kralj Vidačak, Sunčica Oberman Peterka, Seid Serdarević i Ivan Šprajc.

Publikacija je nastala kao rezultat istoimena projekta (Support to Creative Industries in Croatia - Expert Analysis and Recommendations for Book Market Regulation and Protection of Reading Culture) koji je udruga Knjižni blok – Inicijativa za knjigu provela uz potporu UNESCO-ova Fonda za kulturnu raznolikost. Jedan od ciljeva ovog projekta bio je potaknuti kvalitetnu i sadržajnu raspravu i izradu javnih politika za nakladništvo, knjižarstvo i promicanje čitanja, a u kontekstu u kojem se Hrvatska trenutno nalazi, pozivajući istovremeno na kritičko promišljanje i planiranje mjera potrebnih za opstanak i razvoj sektora.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 13.02.2013