Knjige su za sve | kulturpunkt

Najave Akcija

<

Knjige su za sve

U sklopu akcije "Svi za knjigu, knjiga za svakoga!" zainteresirani mogu odabrati bilo koju knjigu s Booksinih polica, a zauzvrat ostaviti predloženu donaciju od 10 kuna po knjizi.

09.02.2017 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

Oni koji se i učlane u klub Booksa (članarina iznosi 10 kn i traje godinu dana)  dobit će na poklon knjigu 8 metara knjiga u kojoj poznata književna imena opisuju kako su nastale i na što nalikuju njihove biblioteke.

Ovo je akcija kojoj je glavna svrha učiniti knjige dostupnima onima koji ih vole i trebaju te istovremeno pomoći onima koji ne znaju što bi s viškom knjiga. Naime, klub često kontaktiraju osobe koje imaju višak knjiga i ne znaju što bi s njima, kome bi ih donirali, a ne žele ih baciti. Klub Booksa prima sve te 'viškove' i kroz ovu akciju čini ih dostupnima ljubiteljima knjige i čitanja. Na ovaj se način prikupilo puno knjiga svih žanrova, na hrvatskom i stranim jezicima, stručnih i hobističkih, proznih i poetskih, tu su i leksikoni, enciklopedije, knjige za djecu, stručne knjige ponajprije, ali ne samo, iz humanističkih znanosti i brojna druga zanimljiva izdanja. Do nekih od ovih naslova danas je teško doći jer se odavno ne mogu naći u knjižarama, a rijetko su dostupne i u antikvarijatima.

Sve ljubiteljice i ljubitelji knjige pozvani su u četvrtak, 9. veljače od 16 do 21.30 u Booksu da pronađu nešto za sebe, ili za svoje prijatelje i najbliže!

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 06.02.2017