Knjigom do solidarnosti | kulturpunkt

Najave Sajam

<

Knjigom do solidarnosti

U Mediki će biti održan peti sajam rabljenih i antikvarnih knjiga, kao i druge solidarne akcije.

12.07.2014 , Zagreb - AKC Medika

FOTO: Dave Heuts

  • A
  • +
  • -

Sajam starih, rabljenih i antikvarnih knjiga bit će održan po peti put u organizaciji knjižnice Pippilota u Mediki, a tijekom sajma odvijat će se i druge akcije vezane uz knjige. Sajam je otvoren za sudjelovanje pa slobodno dođite, donesite i prodajte knjige, stripove, slikovnice, časopise i drugu literaturu, stolovi će biti osigurani, a sudjelovanje je, kao i svaki put, besplatno.

Tijekom sajma će se prikupljati donacije knjiga (na hrvatskom) za zatvorenike, što je stalna akcija u kojoj Pippilotta sudjeluje već nekoliko godina. Također, skupljaju se i knjige za tražitelje/ice azila na francuskom, engleskom ili arapskom jeziku (i drugim stranim jezicima) koje će biti donirane tražiteljicama i tražiteljima azila u hotelu Porin za osnivanje njihove čitaonice za odrasle i za djecu.

U knjižnici stalno djeluje i besplatni "dućan" Uzmi ili ostavi! pa slobodno donesite odjeću, posuđe, alate, igračke i druge stvari koje vam ne trebaju, a uzmite što god vam treba - sve je besplatno. Ovdje nije riječ o razmjeni, već o solidarnom dijeljenju stvari koje vam nisu potrebne, a drugima bi mogle dobro doći. I obrnuto. Dodatno, dio novca koji se prikupi tijekom sajma bit će doniran za troškove organizacije Balkanskog anarhističkog sajma knjiga, koji se ove godine održava u Mostaru početkom rujna.

Sajam knjiga bit će održan u Mediki u subotu, 12. srpnja, od 12 do 18 sati

 

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 07.07.2014