Književna nagrada Fran Galović | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

Književna nagrada Fran Galović

Nagrada Fran Galović dodjeljuje se za najbolju knjigu zavičajen tematike te za neobjavljenu kratku priču na temu identiteta.

08.04.2011 - 30.06.2011

Grad Koprivnica i Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika raspisali su natječaj za književnu nagradu Fran Galović za najbolju knjigu (beletristika) sa zavičajnom tematikom te nagradu za najbolju neobjavljenu kratku priču na temu identiteta, pisanu jednim od narječja hrvatskog jezika.

Nagrada se dodjeljuje za najbolju knjigu (beletristika) sa zavičajnom tematikom, a sastoji se od diplome i novčanog iznosa. Natjecati se mogu nakladnici ili pojedinci s prvim izdanjima knjiga koje su objavljene u vremenu od lipnja 2010. do kraja lipnja 2011. Potrebno je poslati tri (3) primjeraka knjige na adresu:

Grad Koprivnica, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Zrinski trg 1/I, 48000 Koprivnica – s naznakom: za Nagradu Fran Galović.

Nagrada se dodjeljuje za najbolju neobjavljenu kratku priču na temu identiteta, pisanu jednim od narječja hrvatskog jezika. U ovoj kategoriji će biti dodijeljene tri nagrade, a sastoje se od diplome i novčanog iznosa. Neobjavljenom pričom smatra se ona koja još nije ni na koji način dana na uvid javnosti (putem tiskanih ili elektroničkih medija, uključujući i internet). Priča može biti do 3 kartice teksta. Priču pod šifrom treba poslati putem maila.

Nagrade će autorima biti uručene na svečanosti zatvaranja Festivala književnosti 18. Galovićeve jeseni u Koprivnici krajem listopada 2011.

Rok za prijave je 30. lipnja, a dodatne informacije potražite ovdje.

                                         

 

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 08.04.2011