Književne posvete rezidencijalnim lokacijama | kulturpunkt

Najave Književna večer

<

Književne posvete rezidencijalnim lokacijama

Program spisateljskih rezidencija Autorske bure predstavljaju Robert Perišić, Asja Bakić, Milena Benini, Damir Karakaš i Nora Verde.

12.06.2018 , Zagreb - Booksa

Željka Horvat Čeč i Nora Verde

  • A
  • +
  • -

U utorak, 12. lipnja u klubu Booksa gostuje petoro autorica i autora: Robert Perišić, Asja Bakić, Milena Benini, Damir Karakaš i Nora Verde.

Riječ je o sudionicama i sudionicima projekta Lungomare – Rijeka: Europska prijestolnica kulture 2020, koji dovodi suvremene umjetnike na petnaest lokacija na Kvarneru. Te će lokacije 2020. godine biti povezane kulturno-turističkom rutom na kojoj će se izvesti njima inspirirane umjetničke instalacije. 

Prvi dio projekta su Autorske bure – program koji se sastoji od petnaest rezidencija za pisce. U periodu od ožujka do svibnja, petnaest odabranih autora iz regije provelo je mjesec dana otkrivajući zanimljivosti Kvarnera, svaki na svojoj lokaciji. Svi autori i autorice napisali su priče vezane za lokacije na kojima su boravili, a na jesen ove godine one će biti predstavljene javnosti u obliku knjige.

Na ovom jedinstvenom projektu okupljeni su neki od najboljih i najzanimljivijih suvremenih autorica i autora regije; Faruk Šehić (riječka ribarnica), Dorta Jagić (Volosko), Milena Benini (Mošćenička Draga), Vladimir Arsenijević (riječke plaže), Lejla Kalamujić (Kostrena), Nora Verde (Bakar), Robert Perišić (Crikvenica), Enver Krivac (Zebar), Edo Popović (Baška), Asja Bakić (Lopar), Olja Savičević Ivančević (Filozići), Damir Karakaš (Cres), Tea Tulić (Mali Lošinj) i Bekim Sejranović (Susak).

Robert Perišić, Asja Bakić, Milena Benini, Damir Karakaš i Nora Verde sa selektoricom programa Željkom Horvat Čeč razgovarat će o svom iskustvu sudjelovanja u Autorskim burama.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 11.06.2018