Književni petak: Suvremenost postmoderne | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Književni petak: Suvremenost postmoderne

Na tribini će biti riječi o fenomenu postmodernosti iz vizure književnosti, filma i filozofije kao stanja radikalnog pluraliteta.

30.11.2012 - 01.12.2012 , Zagreb - Galerija Kupola
  • A
  • +
  • -

Filozofske, sociološke i književno-teorijske rasprave o postmoderni obilježile su akademski i medijski diskurs protekla tri desetljeća i opravdano se postavlja pitanje je li tzv. postmoderno stanje još uvijek stanje svijeta u kojem živimo? Je li postmoderna danas uopće "su-vremena" i ako jest, što je od nje ostalo u današnjem kibernetičko-tehnološkom svijetu samoreprodukcije Kapitala? Na tribini će biti riječi o fenomenu postmodernosti iz horizonta književnosti, filma i filozofije kao stanja radikalnog pluraliteta koje je, unatoč tome što je diskusija o njoj pomalo zamrla, i dalje vrijedna promišljanja i konceptualnog tematiziranja.

Gosti su Književnog petka, naslovljenog Suvremenost postmodernog stanja, Leonardo Kovačević, Marijan Krivak i Petar Milat. Urednik i voditelj je Tonči Valentić. Tribina će se održati 30. studenog u Galeriji Kupola, na trećem katu Gradske knjižnice, s početkom u 20 sati.

Na fotografiji: Joseph Beuys, Coyote: I like America and America likes me, 1974.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 27.11.2012