Književno Zagrijavanje | kulturpunkt

Najave Razgovor

<

Književno Zagrijavanje

Počinje još jedna jesen sa Zagrijavanjem, književnim večerima koje već osam godina predstavljaju pjesnike i prozaike, knjige i časopise...

30.09.2011 , Zagreb - Knjižnica Bogdan Ogrizović
  • A
  • +
  • -

Novo Zagrijavanje najavljeno je za petak, 30. rujna u 19.30 sati. Kao najava uzbudljive nove jesensko-zimske književne kolekcije, dlanove će vam zagrijati nastupi autora nekih od najzanimljivijih ovogodišnjih izdanja.

Nakon izvrsnih kritika, roman Drenje Luke Bekavca polako, ali sigurno osvaja i ono posebno mjesto na našim policama. O njemu će zasigurno biti govora kad se budu dijelile godišnje nagrade za prozu, a tko ne može čekati dotad, neka dođe i posluša kako o ovom nesvakidašnjem romanu s autorom razgovara pjesnik i književni kritičar Branislav Oblučar.

Još jedan sjajan prvi roman potpisuje jedan od najtalentiranijih dramaturga mlađe generacije, Goran Ferčec. Ovdje neće biti čuda Ferčeca otkriva kao pisca koji i s čudima i s romanom zna itekako dobro, kao autora koji čitatelja osvaja ne podilazeći mu. Gostovat će i pjesnik Marijo Glavaš koji je nagrađivan za roman, kratku priču i poeziju.

Razgovor će moderirati Roman Simić Bodrožić.

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 27.09.2011