Književno-znanstveni skup | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Književno-znanstveni skup

Centar za ženske studije poziva na sudjelovanje na međunarodnom skupu na temu Žensko nasljeđe: roba, spektakl ili muzej za sve? u sklopu Dana Marije Jurić Zagorke.

ROK: 01.10.2018

Centar za ženske studije Zagreb u suradnji s Odsjekom za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu objavljuje Poziv za sudjelovanje na književno-znanstvenom skupu s međunarodnim sudjelovanjem: Žensko nasljeđe: roba, spektakl ili muzej za sve? koji će se održati u sklopu Dana Marije Jurić Zagorke 23. i 24. studenog 2018. u Zagrebu, u prostorijama Centra za ženske studije/Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke, na Dolcu 8.

Pozvane su istraživačice i istraživači iz područja političkih znanosti, povijesti, filozofije, znanosti o književnosti, kulturalnih studija, edukacijskih znanosti, sociologije, lingvistike, medija, komunikacija i novinarstva, antropologije, etnologije, kao i sve druge koji žele doprinijeti raspravi i pokušaju da se bolje razumije dinamika koja transformira naš politički i širi kulturni prostor.  

Prihvatit će se izlaganja na hrvatskom i engleskom jeziku. Sažetak izlaganja (između 150 i 300 riječi) s kraćim životopisom treba poslati na mail adresu

Rok za prijave produžen je do 1. listopada 2018.

Kotizacija iznosi 150 kuna za autore/ice radova, a uključuje sudjelovanje na konferenciji, konferencijske materijale, osvježenje, ručak i potvrdu o sudjelovanju na skupu. Studenti/ce postdiplomskih studija, nezaposleni/e i sudionici/bez izlaganja ne plaćaju kotizaciju.

Više o temi skupa potražite ovdje.

 

 

 

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 15.06.2018