Književnost i kultura na ulicama Zadra | kulturpunkt

Najave Festival

<

Književnost i kultura na ulicama Zadra

Zadarski KaLibar BestiVal, međunarodni festival književnosti i kulture, ove se godine održava četvrti put.

15.09.2016 - 17.09.2016 , Zadar - Razne lokacije
  • A
  • +
  • -

Ovaj se rujan se u Zadru održava četvrti KaLibar BestiVal, međunarodni festival književnosti i umjetnosti koji u staru gradsku jezgru, u organizaciji zadarske udruge ZaPis, donosi nova i zanimljiva imena lokalne i regionalne književne scene. Festival se održava od 15. do 17. rujna na Poljani Branka Stojakovića, uz Kazalište lutaka Zadar.

U nizu autora, Zadranima će se predstaviti mlade autorice i autore sa svojim debitantskim knjigama: Natalija Miletić, Katja Grcić, Ružica Aščić i Alen Brlek

U suradnji sa platformom Vox Feminae realizirano je gostovanje pjesnikinje Irene Delonge Nešić i nagrađivane novinarke Barbara Matejčić koja će svoju knjigu Kako ste? prezentirati uz panel diskusiju sa sudjelovanjem Krešimira Krole i Ivice Neveščanina.

Međunarodnu dimenziju festivala osiguravaju Nenad Veličković iz Bosne i Hercegovine koji će održati predavanje i predstavljanje svojih istraživanja o školstvu, te pjesnik i aktivist Bojan Marjanović iz Srbije. Festival će publici predstaviti i nove knjige zadarskih autora Frane Herende i Stanislave Nikolić Aras.

Na festivalu će biti postavljena i izložba Gabrijele Jonjić, mlade autorice knjige Zabrane u Hrvatskoj iz Splitskog centra za autizam, a književni program će popratiti koncerti zadarskih skupina Semafor i sat te Paperblast.

Posljednji dan festivala s gostima će se družiti klasik hrvatske književne i umjetničke scene Pero Kvesić, uz projekciju vlastitog nagrađivanog filma.

Posebnost festivala je i dodjela prve nagrade za književnost na internetu Post scriptum. Više potražite ovdje

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 07.09.2016