Književnost između... i Rundek | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Književnost između... i Rundek

Darko Rundek prvi je gost novog programa u Booksi koji se bavi odnosom književnosti i drugih umjetnosti.

04.02.2014 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

"Početak ove godine iskoristili smo da bismo Booksin književni budoar osvježili novim programom, koji je možda nešto malo manje književan od ostalih, ali je zato malo više glazben, kazališan, filmski, likovni... Književnost nam je i dalje u fokusu, no ovog puta s iskorakom u prostore u kojima se ona praktično susreće, preklapa i nadopunjuje s drugim umjetničkim jezicima – zvukom, scenom ili slikom. S gostima ćemo pričati o ovim susretima pisanja i drugih umjetničkih formi kako bismo saznali širi li se na taj način za umjetnike prostor slobode i kritike", najava je novog programa u Booksi.

Prvi gost i sugovornik ove je godine Darko Rundek - glazbenik, tekstopisac, pjesnik, diplomirani redatelj kazališta i radiofonije, kompozitor, glumac. Neki bi sigurno rekli i – kauboj, mornar, putnik. 

Od posljednjeg albuma Plavi avion prošlo je skoro četiri godine, pretprošlog ljeta glumio je u predstavi Adio, kauboju, za koju je skladao i muziku, posljednji smo ga put u Zagrebu imali prilike čuti u Močvari prije manje od dva mjeseca na benefit koncertu za Dragana Pajića - Paju. Ove jeseni pak, pažnju je zaokupila knjiga Ante Perkovića Rundek, između, svojevrsni književni imaginarni koncert, napisan/odsviran zajedno s Rundekom, i to bez hitova – neobičan i intiman.

Razgovor u utorak, 4. veljače, u 20 sati vodi Dunja Kučinac.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 29.01.2014