Književnost, između: Lidija Bajuk | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Književnost, između: Lidija Bajuk

Glazbenica, književnica i etnologinja Lidija Bajuk gostuje u Booksi u sklopu Književnog budoara.

29.04.2014 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

U utorak, 29. travnja, u 20 sati u Booksi će, u sklopu Književnog budoara a na tribini Književnost, između gostovati glazbenica, književnica i etnologinja Lidija Bajuk.

Razgovor u Booksi bit će prilika da se s Lidijom porazgovara o njenoj poeziji, o tome kako etno funkcionira u književnosti, koji kreativni potencijal otvara bavljenje tradicijskom glazbom, ali i kako vidi njenu današnju kulturnu i društvenu poziciju kod nas. S obzirom da Lidija Bajuk u Booksu dolazi prvenstveno kao književnica, ovo je izvrsna prilika da, osim razgovora, posjetitelji čuju i njezinu interpretaciju stihova i još neobjavljene proze.

Umjetnica koja je krajem osamdesetih još kao studentica nastupala sa Joan Baez i oduševila Johna Mayalla, danas je poznata kao jedna od najpredanijih istraživačica hrvatske etno glazbe i nematerijalne baštine čijem je istraživanju i oživljavanju jednako posvećena kao glazbenica, spisateljica, ali i znanstvenica i pedagoginja. U svojoj književnoj bibliografiji Lidija do sada ima sedam zbirki poezije te nekoliko zbirki bajkovitih priča. Njezin muzički opus uključuje šest samostalnih audio-albuma, mnogobrojne domaće i inozemne suradnje, sviranje diljem svijeta (od Argentine do Nepala), ali i glazbu pisanu za kazalište i film.

Razgovor vodi Dunja Kučinac.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 25.04.2014