Književnost u Močvari: Rani radovi | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Književnost u Močvari: Rani radovi

Gosti su četvrtog izdanja močvarnog kružoka Ivan Zrinušić, Amir Alagić i Gordan Nuhanović.

29.06.2014 , Zagreb - Močvara
  • A
  • +
  • -

Ciklus Rani radovi na svakoj će tribini, uz mlade autore koje promovira, ugošćavati i jednog starijeg autora. Uz razgovor s piscem Robertom Perišićem, koji je i koncipirao ovaj ciklus tribina, mladi autori će čitati svoje radove, a (malčice) stariji autor također svoje mlade radove, te se prisjetiti svojeg književnog debija, što će biti i prilika za usporedbu književnih prilika, generacijskih razlika i drugih tema koje otvara ovakvo "sučeljavanje".

Gosti su četvrte tribine u nedjelju, 29. lipnja, od 20.30 sati Ivan Zrinušić, Amir Alagić i Gordan Nuhanović.

Ivan Zrinušić (1981., Osijek) tekstove je objavljivao u književnim časopisima i zbornicima (Zarez, Vijenac, Ekran priče, Quorum, Aleph, Buntovna proza, Knjigomat, Re, Kolo). Za nezavisnu izdavačku kuću rock-otkrivača Zdenka Franjića Slušaj najglasnije!/Bratstvo duša dosad je objavio zbirke pjesama: "Netko nešto ništa", "Bilirubin", "Vidiš kako je lijepo", "Tri mrava" i "Najbolje je da se ne javljaš". Piše rock kritike, a odjeci rocka i undergrounda osjećaju se i u njegovoj nenamještenoj, nimalo papirnatoj, stilski pogođenoj poeziji. 

Amir Alagić rođen je 1977. godine u Banjaluci. Objavio zbirku međusobno povezanih priča "Pod Istim Nebom" (2010) u riječkoj ediciji Katapult. Priča "Rastu li u raju patlidžani i one paprike roge?" uvrštena je u zbornik "Izvan koridora, najbolja kratka priča 2010", a priča "Iza zida što na dvorište s ceste pogled priječi" u zbornik "Izvan koridora, najbolja kratka priča 2011". Nagrađene priče i pjesme: "Rastu li u raju patlidžani i one paprike roge?", (Književni krug Karlovac, 2008), "Linije koje ti nazivaš rijekama" (Pričigin, 2011), "Kako smo se samo smijali" (Avlija Rožaje, 2012). Režirao kratki igrani film "Poigravanja ili Pokvareni bojler" prema vlastitom scenariju. U pripremi su mu nova zbirka priča i roman. Živi u Puli.

Gordan Nuhanović rođen je 1968. u Vinkovcima, a trenutno živi u Zagrebu. Cibalist (slično kao čembalist, ali to je više u vezi s Cibalijom). Objavio je dvije knjige kratkih priča, tri romana i jednu knjigu putopisa. Knjige su mu prevođene na engleski i češki. Ovdje nas najviše zanima njegov prozni prvijenac, knjiga priča "Liga za opstanak" (2001.) za koju je dobio nagrade "Ivan i Josip Kozarac" i "Slavić", te bio finalist nagrade Jutarnjeg lista. Knjiga je pod naslovom "Survival League" objavljena i u SAD (Ooligan Press, Portland, 2006).

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 24.06.2014