Ko je jamio, jamio | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Ko je jamio, jamio

Serijom predavanja Jer 90-e su bile godine, u organizaciji kluba studenata Filozofskog fakulteta Diskrepancija, detaljno se analizira društveno stanje poslijeratne Hrvatske.

16.01.2017 - 20.01.2017 , Zagreb - Filozofski fakultet
  • A
  • +
  • -

Sekcija Javna sociologija kluba studenata Filozofskog fakulteta "Diskrepancija" organizira seriju predavanja Jer 90-e su bile godine kojom se detaljno analizira društveno stanje poslijeratne Hrvatske kroz 7 različitih i zanimljivih aspekata koje će prezentirati neka od najcjenjenijih imena hrvatske akademske scene na području sociologije, prava, ekonomije i medijskih studija.

U ponedjeljak, 16. siječnja u 18 sati  prof. dr. sc. Siniša Zrinščak na predavanju Vjera, ljubav i domovina priča o revitalizaciji religioznosti i odnosu Crkve i države, a u 20 sati prof. dr. sc. Josip Tica na predavanju Dan kad su ispred firme stale crne limuzine, o ekonomskim posljedicama  pretvorbe društvenog vlasništva.

U srijedu, 18. siječnja u 16 sati  izv. prof. dr. sc. Benjamin Perasović i doc. dr. sc. Marko Mustapić drže predavanje o hrvatskom sportu i društvu 90-tih, Sve je super i sve je za pet, kad si muško i voliš nogomet. U 18 sati na predavanju Čiji je stari bija ustaša, a čiji partizan, doc. dr. sc. Hrvoje Klasić priča o suočavanju ili obračunu s hrvatskom prošlošću, a u 20 sati,  prof. dr. sc. Duško Sekulić na predavanju Kako vjetar puše, mijenjaju se dresovi, o transformaciji vrijednosti hrvatskog naroda. 

Što je pošlo krivo s medijskim reformama, razlaže prof. dr. sc. Zrinjka Peruško na predavanju Ti mediji, teško ih kontrolirat u 18 sati, 20. siječnja, a u 20 sati prof. dr. sc. Ivo Josipović drži predavanje Ko je jamio, jamio kao ustavno načelo Republike Hrvatske.

Sva će se predavanja održati u dvorani D7 Filozofskog fakulteta.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 09.01.2017