Kocka nije odbačena | kulturpunkt

Vijesti Javni prostor

<

Kocka nije odbačena

Na tribini održanoj u utorak popodne amfiteatru Doma mladih, u organizacji Info zone, raspravljalo se o sudbini nezavršenih objekata u Splitu.

  • A
  • +
  • -

Dom mladih – održivost nezavisnih kulturnih prostora naziv je tribine na kojoj su sudjelovali  Dinko Peračić, Elvis Bošnjak, Selma Katunarić, Dubravka Kukoč, Teodor Celakoski i Nataša Kadin. Sudionici tribine su kao glavni problemi vezani uz korištenje nezavisnih kulturnih prostora, čiji je paradigmatski primjer Dom mladih, prepoznali nepostojanje koherentne kulturne strategije i  s njome povezanu tromost administracije.

Selma Katunarić, stručna savjetnica u gradskoj Službi za kulturu i umjetnost, priznala je - piše Info zona - "da u Gradu ne postoji strategija razvoja kulture, no ona problem vidi u tome što nije postojala inicijativa sa druge strane – nisu postojali ljudi koji će izvršiti pritisak na institucije". Koliko je važna samoorganizacija građana naglasio je Teodor Celakoski podsjećajući "kako su se Zagrepčani izborili za prostor bivše tvornice Jedinstvo te na koncu ustrojili novu ustanovu kojom upravljaju ravnopravno predstavnici Grada i nezavisne scene". U nastavku tribine čule su se optimistične novosti vezane uz budući rad kluba Kocka i financiranje projekta kojim bi se zgrada privela svrsi.

Izvještaj s tribine koja je, osim upravljanja  objektima nezavisnih kulturnih prostora, otvorila brojne druge probleme, možete pročitati ovdje.

KP / Info zona

Objavio/la ante [at] kulturpunkt.hr 01.06.2012