Kolaboracija stručnjaka raznih disciplina | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Kolaboracija stručnjaka raznih disciplina

Rad u nastajanju Svjetlo i voda inspiriran je idejama: svjetlosti, vode, energije i snage zapažanja.

16.09.2017 , Rijeka - Filodrammatica

Rad u nastajanju Svjetlo i voda 16. rujna u 20 sati gostuje u riječkoj Filodramatici. Projekt se provodi u partnerstvu sa platformom Clubture, a nastaje u suradnji tri organizacije. Nakon završene mini rezidencije i kreativnog procesa rada u Karlovcu, te predstavljanja ideja i smjernica rada projekta u sklopu izložbe pod nazivom Nova Atlantida zvuka u Zagrebu, umjetnička i suradnička ekipa projekta gostuje u Rijeci.

Novi rad multidisciplinarnog suvremenog projekta nastaje u kolaboraciji stručnjaka iz raznih disciplina. Projekt provodi Centar za plesnu i izvedbenu umejtnost F.R.E.E. D.A.N.C.E. iz Karlovca u koprodukciji sa organizacijom Udruga za razvoj ''uradi-sam'' kulture – Radiona i partnerskom organizacijom iz Rijeke ''Prostor Plus''. Rad projekta/predstave/instalacije inspiriran je idejama: svjetlosti, vode, energije i snage zapažanja. Inspiracije i kreacije nastaju i na osebujnim karlovačkim lokacijama uz samu rijeku. Pričama, istraživanjima i novim kolaboracijama ovaj projekt otvara nove vidove komunikacije suvremenog umjetničkog produkcijskog stvaralaštva s publikom, lokacijama stvaralaštva te svim sudionicima uključenim u rad.

Kreativni tim ujedno je i izvođački tim partnerskih organizacija Free Dance i Radiona koji koprodukcijski zajednički rade na stvaralačkom procesu, dok je partnerska organizacija Prostor Plus u samom činu kreacije ''vanjsko oko'' suradnje. Zajednička ideja uključivanja javnosti u prezentacije i proces rada odvija se u svim gradovima. 

Prikupljenim rezidencijalnim, istraživačkim, improvizacijskim, izložbenim i otvorenim pristupima kreativnog procesa izvedba rada u nastajanju u Rijeci održat će se sa popratnim sadržajima nakon izvedbe; susret i razgovor publike i kreativnog tima predstave. 

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 15.09.2017