Kolaž početaka | kulturpunkt

Najave Performans

<

Kolaž početaka

Vlatka Horvat i Galerija Prozori u suradnji s kustoskim kolektivom Što, kako i za koga / WHW pozivaju na sudjelovanje u osmosatnom performansu.

10.06.2016 , Zagreb - Galerija Prozori (Knjižnica S.S. Kranjčevića)
  • A
  • +
  • -

Maraton početaka je osmosatni performans umjetnice Vlatke Horvat koji se realizira uz sudjelovanje publike. Sudionici u projektu naglas čitaju prvu stranicu knjige po vlastitom izboru, stvarajući ovim kolaboracijskim performansom kolaž početaka, ulaza, prekinutih i nezavršenih priča i novih narativa.

Vlatka Horvat i Galerija Prozori u suradnji s kustoskim kolektivom Što, kako i za koga / WHW pozivaju na sudjelovanje u performansu 10. lipnja od 14 do 22 sata.

Sudjelovati u performansu možete tako da dođete u Galeriju Prozori s jednom ili više knjiga po izboru te se, čitanjem naglas prve stranice odabrane knjige, pridružite stvaranju kolaža početaka. Dobrodošli su čitatelji svih uzrasta, profesija, čitalačkih afiniteta i interesa.

Možete donijeti knjigu ili knjige bilo kojega žanra i na bilo kojem jeziku. To mogu biti romani, zbirke poezije, tehnički i drugi priručnici, teorijski tekstovi, publicistika, bajke, kuharice itd. Bilo koja knjiga koja vam je iz nekog razloga važna ili draga.

Ako vam se ne čita, možete slušati druge kako čitaju.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 08.06.2016