Kolažiranje i aproprijacija | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Kolažiranje i aproprijacija

Nova izložbena sezona splitske Galerije Škola započinje izložbom Marka Tadića, ujedno predstavljajući i njegov najnoviji autorski ciklus.

15.10.2015 - 10.11.2015 , Split - Galerija Škola

Otvorenje izložbe Table of contents/Sadržaj Marka Tadića bit će održano u Galeriji Škola, Škole likovnih umjetnosti, u četvrtak, 15. listopada, u 19 sati.

Table of Contents, autorovim prepoznatljivim vizualnim jezicima kroz ovu izložbu sadržajno propituje izložbu kao takvu, bitnu okosnicu umjetničkih transformacija XX. stoljeća, koja u ovih zadnjih par godina proživljava brojne transformacije i zadobiva nove komunikacijske kanale. Izmještajući izložbeni kontekst i pojmovni aparat, Table of Contents uvodi nas u novi Tadićev privremeni postav, uz crtež kao osnovno pismo, a kolažiranje i aproprijaciju bazne stvaralačke metodologije.

Marko Tadić je rođen 1979. u Sisku. Diplomirao je slikarstvo na Accademia di Belle Arti u Firenzi. Izlagao je na više samostalnih i nizu skupnih izložbi. Bio je na studijskim boravcima u Austriji, Njemačkoj, Finskoj i SAD-u. Dobitnik je više nagrada. Od 2013. sudjeluje u pripremi i provedbi interdisciplinarnih i edukativnih projekata Bacača Sjenki (Froom, Radio Oko), te u radionicama dokumentarnog filma/pokretnih slika kroz projekte RESTARTA. Živi i radi u Zagrebu.

Izložbu možete posjetiti do 10. studenog

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 15.10.2015