Kolekcija dizajna tekstila | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Kolekcija dizajna tekstila

U sklopu retrospektivne izložbe Vjenceslava Richtera, predstavljaju se radovi studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta, nastali u okviru edukativnog projekta Richter 100.

27.10.2017 - 10.12.2017 , Zagreb - Muzej suvremene umjetnosti

FOTO: MSU / Facebook

  • A
  • +
  • -

U petak, 27. listopada 2017. u 18 sati u Muzeju suvremene umjetnosti otvorenje je izložbe studenata diplomskog studija dizajna tekstila i industrijskog dizajna tekstila Richter 100

Na prvom katu MSU kafića predstavljaju se radovi studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta koji su nastali u okviru edukativnog projekta Richter 100, posebno osmišljenog uz retrospektivnu izložbu Vjenceslava Richtera.

Tim projektom ostvarena je suradnja između MSU-a, TTF-a i tvornice Čateks u kojoj su studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta tijekom jednog semestra istraživali opus Vjenceslava Richtera. Rezultati istraživanja bili su poticaj za oblikovanje finalne kolekcije dizajna tekstila. Usto, studenti su imali priliku upoznati se s proizvodnim procesom izrade tkanina.

U projektu je sudjelovalo tridesetak studentica, među kojima je, prema mišljenju žirija, najuspješniji rad studentice Ane Raguž, realiziran u tehnici roto-tiska u tvornici Čateks u Čakovcu.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 26.10.2017