Kolekcija živih struktura | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Kolekcija živih struktura

Izložba Kolekcija decenija proizašla je iz kustosko-umjetničkog istraživanja Kolekcije Oktobarskog salona te promišljanja njenog utjecaja na širu umjetničku scenu.

09.06.2018 - 13.07.2018 , Vodnjan - Apoteka_prostor za suvremenu umjetnost

Prelazak u zbilju, r. Siniša Ilić / FOTO: Milutin Marković

U subotu, 9. travnja u vodnjanskoj Apoteci - prostoru za suvremenu umjetnost otvorena je izložba Kolekcija decenija, proizašla iz kustosko-umjetničkog istraživanja Kolekcije Oktobarskog salona, jedne od najznačajnijih skupnih izložbi u kulturnom prostoru bivše Jugoslavije. 

Ideja se oslanja se na razumijevanje izložbe i kolekcije kao "živih" struktura koje nastaju i mijenjaju se u odnosu na neposredni društveni kontekst. Ova izložba istražuje kako kolekcija utječe na umjetničku scenu u svom okruženju, kako ju definira i kako pokreće dalja umjetnička razmišljanja i produkciju radova. Istražuje kakav je odnos između radova koji se nalaze u kolekciji i onih koji gravitiraju oko same izložbe Oktobarskog salona.

Izložba se razvija oko nekoliko radova iz kolekcije Oktobarskog salona, Dubravke Sekulić, Ljubice Cuce Sokić, Annike Ström i Anssija Kasitonnija u dijalogu s novo-produciranim filmom Prelazak u zbilju Siniše Ilića, realiziranim posebno za izložbu u Apoteci. Ilić se osvrće na društveno-politički kontekst kroz izabrane arhivske fotografije prikazujući ih kao makete društva i njegovih različitih oblika institucija.

Izložba ostaje otvorena do 13. srpnja 2018. 

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 13.06.2018