Kolektivno fotografiranje neba | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Kolektivno fotografiranje neba

Zajednički rad će biti dio izložbe Strojevi nisu sami šestog međunarodnog festivala umjetnosti, robotike i novih tehnologija Device_art u zagrebačkom MSU-a.

01.12.2018 , Zagreb - Razne lokacije
  • A
  • +
  • -

U subotu, 1. prosinca, točno u 11:03:42 sati iznad Zagreba prolazi Terra satelit koji će u tom trenutku snimati grad iz svoje orbite. Kolektivno fotografiranje neba pod nazivom Picture Sky umjetnički je projekt američko-poljskog dua Karoline Sobecke i Christophera Bakera, a koji sve zaljubljenike u svemir i umjetnost pozivaju na participativni događaj koji će biti dio izložbe Strojevi nisu sami šestog po redu međunarodnog festivala umjetnosti, robotike i novih tehnologija Device_art. Festival se održati od 18. prosinca do 3. veljače 2019. u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti. 

U masovnom fotografiranju neba može se sudjelovati s različitih lokacija u gradu Zagrebu. Dovoljno je da usmjerite kameru prema sjeveru, fotografirate nebo i svoju fotografiju uploadate na internetsku aplikaciju Picture Sky. Pristigle fotografije spajat će se u mapu nebeskog svoda, jednu veliku fotografiju koja će biti dio izložbe Strojevi nisu sami.

Putem aplikacije možete odabrati i želite li da vaše ime stoji uz fotografiju i umjetnički rad, a organizatori festivala KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse svakog će potpisanog autora nagraditi ulaznicom za navedenu izložbu.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 30.11.2018