Koliko vrijedim - od valorizacije do plesa | kulturpunkt

Najave Projekt

<

Koliko vrijedim - od valorizacije do plesa

Projekt se bavi procesima vrednovanja u području suvremene umjetnosti s fokusom na specifičnosti uvjeta produkcije i mehanizama distribucije u području suvremenog plesa.

19.11.2012 - 21.11.2012 , Zagreb - Zagrebački plesni centar
  • A
  • +
  • -

U ponedjeljak i utorak, 19. i 20. studenog, u Zagrebačkom plesnom centru, projekt Koliko vrijedim - od valorizacije do plesa, koristeći nekoliko različitih radnih i analitičkih okvira (primjerice, produktivni i neproduktivni rad, fiskalna logika mjera štednje, (de)komodifikacija javnog dobra, funkcija umjetnosti kao javnog dobra, ideološke specifičnosti umjetničkog tržišta rada) pokušat će otvoriti pitanje kako se te teme reflektiraju u finalnim estetskim i umjetničkim odlukama.

Projekt Koliko vrijedim – od valorizacije do plesa okupit će skupinu umjetnika u sastavu Nino Bokan, Selma Banich, Mila Čuljak, Sandra Fijan, Vesna Hanaček, Darko Japelj, Ana Kreitmeyer, Irena Mikec, Petra Milojković, Željka Sančanin, Melita Spahić, Zrinka Užbinec, Ana Vnučec, koji će se kroz svoje pojedinačne primjere baviti procesima valorizacije u području suvremene umjetnosti s fokusom na specifičnosti uvjeta produkcije i mehanizama distribucije u području suvremenog plesa, a obuhvatit će teme uvjeta rada, edukacijskih procesa, tokova prihoda te funkcioniranja osobnog simboličkog kapitala na tržištu umjetnosti.

Projekt je hibridnog formata, zamišljen kao empirijsko istraživanje u svojevrsnom konstruiranom radnom kontekstu okupljenih umjetnika, a u podnevnim satima u programu su i dva izlaganja, 19. studenog u 13 sati, predavanje Ivane Hanaček Od kritičkog potencijala do repolitizacije umjetnosti, a 20. studenog u 13 sati, izlaganje Sonje Pregrad Online izvedbena mapa: kako vrijedi praksa – praksa: kako vrijedi.

Autori su projekta Marjana Krajač i Jacob Peter Kovner, prostor događanja je Medijateka ZPC-a, a ulaz je besplatan.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 14.11.2012