Kolorflorista za najmlađe | kulturpunkt

Natječaji Radionice

<

Kolorflorista za najmlađe

Interdisciplinarna radionica za djecu nižih razreda osnovne škole spoj je dizajna, botanike i kemije, praćen praktičnim i vizualno atraktivnim pokusima.

ROK: 15.10.2021
  • A
  • +
  • -

U subotu, 16. listopada 2021. godine u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica, održava se besplatna radionica za djecu nižih razreda osnovne škole (od sedam do jedanaest godina) pod nazivom "Kolorflorista za najmlađe".

Ova interdisciplinarna radionica spoj je dizajna, botanike i kemije, uz pokuse koji djeci otkrivaju umjetnost u prirodi. Polaznici i polaznice na radionici će savladati osnove dizajna i botanike, uz malo priručne kemije, kroz praktične i vizualno atraktivne pokuse. Prostor radionice simulirat će mali kemijski laboratorij gdje će djeca otkriti cijeli spektar boja i tonova koje krije svakodnevna flora, a primijenit će ih na jednostavnim dizajnerskim zadacima. 

Cilj radionice je upoznati djecu s osnovama dizajna, botanike i kemije, te im pomoći da realiziraju vlastite projekte u malom kemijskom laboratoriju. Predviđeno trajanje radionice je dva sata.

Voditeljica radionice je dizajnerica Maja Subotić Šušak, diplomirana dizajnerica vizualnih komunikacija, vlasnica studija Šuma Šuma, voditeljica galerije Živi Atelje DK i osnivačica projekta Paprat Kolektiv.

Rok za slanje prijava je petak, 15. listopada 2021. u 15 sati, a šalju se putem maila.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 12.10.2021