Komadići tipografske mudrosti | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Komadići tipografske mudrosti

Predavanja slavnog francuskog tipografa Jeana Francoisa Porcheza i njemačkog produkt-dizajnerskog dvojca Osko+Deichmann dio su popratnog programa "Izložbe hrvatskog dizajna 1516".

14.09.2016 , Zagreb - Muzej za umjetnost i obrt
  • A
  • +
  • -

U srijedu, 14. rujna s početkom u 19 sati u atriju Muzeja za umjetnost i obrt održat će se predavanja slavnog francuskog tipografa Jeana Francoisa Porcheza i njemačkog produkt-dizajnerskog dvojca Osko+Deichmann. Oba predavanja dio su popratnog programa bijenalne Izložbe hrvatskog dizajna 1516 u organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva, koja se u istom prostoru otvara dan ranije, 13. rujna. 

Jedan od najvećih francuskih suvremenih tipografa, Jean Francois Porchez  dolazi ponovno u Zagreb podijeliti svoja iskustva i tijekom karijere stečene komadiće tipografske mudrosti u kreiranju personaliziranih (custom) tipografskih pisama za neke od najpoznatijih svjetskih brendova, kao što su: Le Monde, pariški metro, Louis Vuitton, Galleries Lafayette, Sephora, YSL Beauté, The Boston Consulting Group i Nespresso. Također, Porchez će u sklopu popratnog programa Izložbe hrvatskog dizajna 1516 održati i dvodnevnu radionicu o kojoj više možete pročitati ovdje.

Predavanje njemačkog dizajnerskog dua Blasiusa Oska i Olivera Deichmanna predstavit će detaljan uvid u njihovu dizajnersku metodologiju, i to na primjeru konkretnog projekta PLOT i njegovog razvoja – korak po korak. Osko i Deichmann govorit će o cijelom dizajnerskom procesu, od briefinga, preko istraživanja i inspiracijskih  smjernica, sve do gotovog proizvoda.

Ulaz na oba predavanja je besplatan.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 12.09.2016