Komentar društva manipulirane svijesti | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Komentar društva manipulirane svijesti

Izložbom Kako gledati Ivana Pipal na humoran način crtački bilježi mikro događaje i senzacije koje svakodnevno susreće.

17.02.2017 - 03.03.2017 , Zabok - Zelena dvorana
  • A
  • +
  • -

Izložba Kako gledati Ivane Pipal otvara se u petak, 17. veljače u 19 sati.

Izložbom Kako gledati Ivana Pipal istovremeno na humoran i suptilan način crtački bilježi mikro događaje i senzacije koje svakodnevno susreće ukazujući na potencijalnu distancu između nas samih i naoko zadanih životnih okolnosti. Umjetnica se koristi elementarnim crtačkim jezikom kako bi stvorila grafički bogatu arhivu crteža kao oblik narativne protuteže masovno produciranoj i senzacionalističkoj prirodi suvremene stvarnosti.  

"Iz svakodnevnih situacija biram elemente koje izmičem i očuđujem kako bih promijenila perspektivu promatranja svijeta oko sebe i dnevne rutine pretvorila u rituale. Pokušavam usmjeriti svijest na ovdje i sada te na taj način predstavljam svoj komentar na društvo manipulirane svijesti", ističe Pipal.

Ivana Pipal (Zagreb, 1990.) vizualna umjetnica djeluje kroz raznolike medije, ilustraciju, animaciju, strip, umjetničku knjigu, instalaciju i video. Diplomirala je animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Istaknula se objavljivanjem knjige ''Priča o teti Mandi'' (izdavač 2x2), koja dobiva priznanje Rektorovom nagradom Sveučilišta u Zagrebu, te je nagrađena poticajem Grada Zagreba za najbolja ostvarenja na području književnoga stvaralaštva u 2013. godini. Predstavila se kroz niz skupnih i samostalnih izložbi u Zagrebu, Puli, Londonu, Beogradu, Münchenu i Seattleu. Sudjeluje u stvaranju neformalnog, umjetničkog kolektiva 'SF ljubavnice' koje spajaju umjetnost i znanost. U 2015. godini je kao ilustratorica predstavljena na izložbi Hrvatske kao zemlje gosta na Festivalu dječje knjige u Bologni.

Izložba ostaje otvorena do 3. ožujka

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 15.02.2017