Komercijalizacija povijesti | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Komercijalizacija povijesti

Izložbom Kritički turizam (1) Andreja Kulunčić tematizira probleme turizma na Jadranu, od neadekvatnog odlaganja smeća, do turistima nevidljivih slojeva svakodnevice. 

14.07.2017 - 28.07.2017 , Korčula - siva) (zona
  • A
  • +
  • -

U petak, 14. srpnja u 21 sat u Sivoj zoni otvorenje je izložbe Andreje Kulunčić Kritički turizam (1). U ponedjeljak, 17. srpnja u 20 sati autorica će održati predavanje o svom radu u prostoru galerije.

Izložba predstavlja dokumentaciju radova sa kojima Andreja Kulunčić tematizira probleme turizma na Jadranu: neadekvatno odlaganje smeća, turistima nevidljivi slojevi svakodnevice, "mitovi" kojima se podiže cijena proizvodima, i komercijalizacija povijesti.

Andreja Kulunčić u svojim radovima propituje različite aspekte društvenih odnosa i društvene prakse, zanimajući se za društveno angažirane teme, suočavanje s različitim publikama i suradnju na kolektivnim projektima. Uspostavlja vlastite interdisciplinarne mreže, doživljavajući umjetnički rad kao istraživanje, proces suradnje, sukreiranja i samoorganizacije. Često zahtijeva od publike aktivnu suradnju i "dovršavanje" djela. Dio procesa u nastajanju rada često je multidisciplinarnost, u kojoj se specifične umjetničke vještine nadopunjuju komplementarnim vještinama iz drugih područja.

Izložba je otvorena do 28. srpnja, a može se razgledati svakodnevno od 21 do 22 sata.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 14.07.2017