Komparativni pristup nes(a)vršenosti | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Komparativni pristup nes(a)vršenosti

Nova izložba u Galeriji SC, Nes(a)vršene strukture, rezultat je dvogodišnje suradnje umjetnika, kustosa i institucija iz Hrvatske i Srbije.

28.01.2016 - 06.02.2016 , Zagreb - Galerija SC-a

Otvorenje izložbe Nes(a)vršene strukture na kojoj će svoje radove predstaviti grupa autora iz Hrvatske i Srbije održat će se u petak, 29. siječnja u Galeriji SC s početkom u 20 sati

Otvorenju će u četvrtak, 28. siječnja, u 18 sati prethoditi javni razgovor dvaju umjetnika, Vlade Marteka i Raše Todosijevića koji će iz svojih perspektiva u direktnom dijalogu razgovarati o temi nes(a)vršenosti. 

Nes(a)vršene strukture su suradnja koja se u posljednje dvije godine gradi i razvija između umjetnika, kustosa i institucija iz Hrvatske i Srbije, a koju su inicirale Galerija SC (Kultura promjene, SC, Zagreb) i Galerija Podroom (KCB, Beograd). Istraživački proces kroz koji su prošli pozvani umjetnici (Fokus Grupa, Aleksandar Jestrović Jamesdin, Vladimir Miladinović, Marina Paulenka & Borko Vukosav i Marko Tirnanić), kustosi (Zorana Đaković Minniti, Marta Kiš, Karla Pudar) i drugi pojedinci, bio je podjednako nes(a)vršen s obzirom na opetovano suočavanje sa svim nesavršenostima kako institucionalnih, tako i osobnih pozicija unutar sustava djelovanja te na njihovu stalnu poziciju neistraženog i hermetičnog. Komparativnim pristupom ova suradnja imala je za cilj, između ostalog, upotpuniti međusobni pregled o regionalnim umjetničkim strujanjima i pridonijeti međusobnoj povezanosti. 

Nakon prve faze koja je bila predstavljena u prosincu 2014. godine u Galeriji Podroom Kulturnog Centra Beograda, pozvani umjetnici na izložbi u Galeriji SC predstavljaju nove produkcije umjetničkih radova posebno osmišljenih za ovu priliku.

Izložba je otvorena do 6. veljače, radnim danom od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati, a više potražite na službenoj i Facebook stranici.

Objavio/la zeljana [at] kulturpunkt.hr 26.01.2016