Kompleksno preplitanje žanrova | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Kompleksno preplitanje žanrova

Uz prethodno izvođene kompozicije, nastup alternativnog jazz orkestra Mimika donosi nove materijale njegova osnivača i voditelja Maka Murtića.

19.10.2017 , Zagreb - KSET

U četvrtak, 19. listopada, u KSET-u nastupa Mimika, alternativni jazz orkestar koji izvodi kompozicije njegova osnivača i voditelja, saksofonista Maka Murtića.

Murtić je Mimiku pokrenuo u Londonu, gdje se razvila u zapažen i aktivan orkestar koji je okupljao međunarodnu postavu jazz glazbenica i glazbenika. Po Murtićevu povratku u Zagreb, Mimika postaje spojem najistaknutijih ovdašnjih muzičara i mladih talenata iz jazza, eksperimentalne i elektroničke glazbe.

Orkestar izvodi Murtićevu originalnu glazbu koju bi se kompozicijski moglo odrediti kao konceptualne, žanrovski hibridne suite u kojima se kompleksno prepliću tradicionalna glazba s područja Balkana, jazz i elektronika.

Koncertom u KSET-u Mimika će izvesti dio poznatog Murtićevog repertoara, ali i njegove nove materijale. Svojevrsna je to i najavljiva novog Mimikinog albuma koji je u završnoj fazi produkcije, uz još uvijek nepoznat datum izlaska.

Vrata kluba se otvaraju u 20 sati.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 19.10.2017