Koncept 36. Salona mladih | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

Koncept 36. Salona mladih

Svoje ideje za koncept manifestacije u organizaciji HDLU-a mogu prijaviti umjetnici_e, kustosi_ce te umjetnički i kustoski kolektivi.

ROK: 12.07.2021
  • A
  • +
  • -

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje natječaj za osmišljavanje koncepta 36. Salona mladih. Salon mladih je najveća izložbena manifestacija od nacionalnog značaja namijenjena predstavljanju radova suvremenih umjetnika_ca do 35 godina starosti iz Republike Hrvatske. U nešto više od 50 godina svoga postojanja, Salon je predstavio više od 3500 umjetnika_ca i u svakom svom izdanju generirao nova imena na hrvatskoj umjetničkoj sceni. Osim prezentacije najnovijih umjetničkih praksi, Salon od svojih početaka dodjeljuje i nagrade najuspjelijim ostvarenjima, adekvatno vrednujući umjetnički rad i naglašavajući široj javnosti koja su to nova imena na sceni čiji bismo rad trebali pratiti i u budućnosti.

36. salon mladih sastoji se od glavnog koncepta koji se bira ovim natječajem, a predstavlja se u galerijama Doma HDLU / Meštrovićevog paviljona. Dio Salona je i Situacija, izložba za koju Organizacijski odbor Salona mladih imenuje selektora. Salon mladih održat će se u periodu između travnja i lipnja 2022. godine.

Svoje ideje za glavni koncept 36. salona mladih mogu prijaviti umjetnici_e, umjetničke organizacije i kolektivi, kustosi_ce i kustoske platforme. 

Razmatranje i odabir koncepta vršit će Organizacijski odbor 36. salona mladih: Tomislav Buntak, Josip Zanki, Ida Blažičko, Fedor Fischer, Monika Meglić, Alen Novoselec i Melinda Šefčić.

Prijava treba sadržavati opis koncepta (do 5000 znakova), razradu popratnog programa koji fokus stavlja na prezentaciju radova mladih umjetnika, opis specifičnih tehničkih zahtjeva za provedbu izložbe (ukoliko je primjenjivo), troškovnik te životopis i profesionalne reference predlagatelja. Potrebno je priložiti ispunjen obrazac koji se nalazi ovdje.

Prijave se dostavljaju isključivo u elektronskom obliku na mail s naznakom "36. SALON MLADIH".

Rok za dostavu prijava je 12. srpanj.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 12.05.2021