Kondenziranje izvođačke suvremenosti | kulturpunkt

Vijesti Izvedbene umjetnosti

<

Kondenziranje izvođačke suvremenosti

Peto izdanje festivala suvremenih izvedbenih umjetnosti Kondenz bit će održano od 26. do 29. listopada u beogradskom Magacinu u Kraljevića Marka. 

Kondenz festival suvremenih izvedbenih umjetnosti od 26. od 29. listopada u Beogradu organizira Stanica, servis za suvremeni ples. Peto izdanje ovog samoorganiziranog, samofinanciranog i samoodrživog festivala, čiji program možete pogledati u Magacinu u Kraljevića Marka, posvećeno je koreografima, plesačima i kulturnim radnicima iz Srbije i cijele regije. Kako ističu organizatori, festival Kondenz ne nudi samo izvedbe, već je i prilika za okupljanje, razgovor, kritiku i razmjenu među umjetnicima. 

"Ovogodišnji Kondenz pokušava da redefiniše kreativne i kritičke odnose prema mediju i stvarnosti, kao i da predstavi apdejte promišljanja opšteg i partikularnog kroz savremeni izvođački izraz. Većina koreografa/autora na ovogodišnjem festivalu je prošla kroz neke od edukativnih, kreativnih i profesionalnih programa Stanice (Nomad Dance Academy, Fostering creativity, Puzzle, mnogobrojne radionice savremenog plesa i srodnih disciplina,...). Na neki način pređen je pun krug, cela generacija autora je oformljena, ovo izdanje je njihovo (plus dvoje u najboljim godinama)", o petom je Kondenz festivalu kazao umjetnik Dušan Murić

Na Kondenzu ove godine, između ostalih, nastupa Dragana Bulut s predstavom Pass It On, Marko Milić sa solom Series, Aneta Stojnić, Dušan Broćić i Ljiljana Tasić u I Sing the Body Electric te Jovana Rakić Kiselčić, Boris Čaksiran i Jelena Stojiljković s izvedbom SS and above. Tu su još i Dalija Aćin Thelander i Siniša Ilić koji će izvesti vježbu Tačka bez povratka iz laboratorija Koreografije pažnje, zatim Azra Ibrahimović Aleksandar Georgiev koji s Jovanom Rakić Kiselčić plešu Concerto for Three Bodies, Miona Petrović u solo predstavi Pas de quoi? te Dušan Murić koji će premijerno izvesti svoj koncert, instalaciju, performans i prezentaciju Vrbovanje utopije: sve što imam protiv sebe, sve što imam protiv svih.

Više o izvođačima i predstavama možete saznati na službenim stranicama festivala. 

KP / Izvor: Kondenz / Foto: iz predstave Concerto for Three Bodies

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 26.10.2012