Konferencija društvenih grupa | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Konferencija društvenih grupa

Izložba srpskog umjetnika Žolta Kovača otvara se u splitskoj Galeriji Praktika.

22.10.2013 - 01.11.2013 , Split - Galerija Praktika
  • A
  • +
  • -

U utorak, 22. listopada, s početkom u 21 sat otvara se nova izložba iz ciklusa NMG @ PRAKTIKA u galeriji PRAKTIKA, klub KOCKA u Splitu, Ulica slobode 28.

Izložba naslovljena Konferencija društvenih igara rad je srpskog umjetnika Žolta Kovača koji će za ovu priliku oslikati zidove galerije PRAKTIKA, a o svojoj izložbi kaže:

"Jasno je da se svako društvo sastoji od različitih društvenih grupa sa različitim pogledima na svijet, različitim potrebama i ciljevima. Jasno je i da nitko nema pravo na monopol nad istinom. Stavovi su često suprotstavljeni, a jedini način da se oni približe ili razjasne je komunikacija, dijalog, razgovor. Zamislite situaciju općeg društvenog skupa, konferenciju raznovrsnih društvenih grupa na kojoj bi se svaka grupa miroljubivo i razgovjetno izjasnila o svojim potrebama i ciljevima, slušajući što drugi imaju reći. Nakon ovakve konferencije, svi sudionici bi izašli da naprave grupnu fotografiju".

Žolt Kovač rođen je u Pančevu 1975. godine. Nakon završene Matematičke gimnazije studirao Fakultet likovnih umjetnosti u Beogradu. Magistrirao na istom fakultetu. Pohađao Školu za povijest i teoriju slike pri Centru za suvremenu umjetnost Beograd. Trenutno na doktorskom umjetničkom studiju na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu. Izlagao na 14 samostalnih i više skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu (Slovenija, Njemačka, Austrija, Norveška, Poljska, Slovačka, Mađarska, Francuska, Češka, Estonija, Grčka, Rusija, Makedonija). Suosnivač i urednik online magazina za suvremenu umjetnost Supervizuelna. Svira bas gitaru u beogradskoj grupi Jarboli. Zaposlen kao predavač na Visokoj školi strukovnih studija Beogradska politehnika na predmetima Crtanje, Slikanje i Multimedijalne prezentacije. Živi u Beogradu.

NMG @ PRAKTIKA ciklus je samostalnih izložbi mladih suvremenih vizualnih umjetnika, koji vodi Natasha Kadin u sklopu kustoske platforme New Media Gallery koja pruža konceptualnu, organizacijsku, tehničku i logističku pomoć mladim umjetnicima prilikom postavljanja njihovoh samostalnih izložbi, te radi na umrežavanju i suradnji mladih hrvatskih umjetnika s onima iz inozemstva.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 22.10.2013