Kontinuirani interijer | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Kontinuirani interijer

Deseto izdanje regionalnog festivala Dani arhitekture Sarajevo poziva studente, mlade arhitekte, fotografe, dizajnere i umjetnike da predlože svoje viđenje sadašnjosti i budućnosti prostora.

ROK: 15.04.2017

"Danas živimo u stanju Antropocene. Stanje i prostor koji je uspostavljen ljudskim aktivnostima i globalnim razvojem. Grad kao centar razvoja i mjesto urbanih promjena prestaje biti jedino mjesto analize, djelovanja, urbanizma i arhitekture. Globalni svijet se putem svojih različitih politika, ekologija, ekonomija i infrastrukturnih mreža, proširio i međusobno povezao u specifičnu i dosad neviđenu strukturu ruralnog i suburbanog pejzaža, kako na nacionalnoj, međunarodnoj, tako i na kontinentalnoj osnovi. Unutar takvih odnosa nestaje klasično selo i ruralni razvoj, gradovi gube prepoznatljive oblike, gdje infrastrukture energije i digitalne kulture umrežavaju ljude i teritorij u kontinuiranu arhitekturu. Moć i kontrola izmješteni su iz lokalnog i fizičkog prostora u virtuelno i nematerijalno. Snažni mediji, ekonomije, BIG data, te njihova moć i uticaj postali su lebdeći i neuhvatljivi. Komfor, sigurnost, "smart", održivi razvoj i njihova kontrola potpuno su uslovili prostore oko nas. Živimo u prostoru Kontinuiranog enterijera. Unutar takvog stanja i pripadajućeg prostora, postavlja se pitanje kako živimo i kako radimo? Kako izgleda prostor dnevnog boravka, prostor rada i prostor zajedništva i komunikacije?", objašnjenje je poziva za natječaj.

Organizatori pozivaju studente, mlade arhitekte, fotografe, dizajnere i umjetnike do 35 godina starosti da predlože svoje viđenje sadašnjosti i budućnosti prostora u kojim obitavamo. "Napišite, uslikajte, snimite, montirajte, režirajte, nacrtajte, oblikujte, izmodelirajte nam svoje viđenje sadašnjosti i budućnosti... Prošlost nas ne zanima!". 

Svoje radove, kao odgovor na natječaj, možete poslati preko web aplikacije gdje možete pronaći i detaljne upute o načinu prijave.

Rok za prijave je 15. travnja

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 23.02.2017